Wonen

Zeventig nieuwe besmettingen in gemeente Groningen

In de gemeente Groningen zijn er zondag zeventig nieuwe positieve coronagevallen bijgekomen. Dat waren er vijftien minder dan een dag eerder. Ook de landelijke cijfers dalen flink.


Leestijd: 1 minuut

Coronacijfers in Groningen stabiliseren zich: gemiddeld dertig besmettingen per dag
Coronacijfers in Groningen stabiliseren zich: gemiddeld dertig besmettingen per dag

Op zondag lag het aantal nieuwe besmettingen met zeventig ook flink onder het zevendaagse gemiddelde van 117. Een week eerder noteerde het RIVM nog 280 nieuwe besmettingen. 

Provincie
In de hele provincie kwamen er nog 41 nieuwe besmettingen bij. Een dag eerder waren dat er nog zestig. Het aantal is ook veel lager dan het zevendaagse gemiddelde van 89. Vorige week kwamen er op één dag nog 179 besmettingen bij. 

Landelijke cijfers
In het hele land noteerde het RIVM 4.665 nieuwe besmettingen. Een dag eerder waren dat er nog 5.287. Het zevendaagse gemiddelde staat nu op 6.545. Vorige week noteerde het RIVM nog 8.888 besmettingen. 

Ziekenhuiscijfers
Het totale aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is zondag opgelopen tot 533. Dat zijn er 29 meer dan op zaterdag. Op zondag werden er 87 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er twee minder dan een dag eerder.