Wonen

Zoektocht naar Best Geklede Groninger: durf te zijn wie je wilt

De zoektocht naar de Beste Geklede Groninger vordert. Het betreft een wedstrijd van 050&Mode, in het kader van de naderende jaarlijkse modemanifestatie op zaterdag 24 september. Grace Bregman van deze organisatie is druk bezig met de zoektocht. In het Groninger Forum kwam ze de jongeman bovenstaande foto, Jalte, tegen. Volgens Grace een mooi voorbeeld van iemand die zijn eigen smaak durft te volgen. En daar heeft ze waardering voor. “Diversiteit is wat ik zoek. En over smaak valt niet te twisten. En alleraardigst is Jalte wanneer we een praatje maken.”>>


Leestijd: 2 minuten

Zoektocht naar Best Geklede Groninger: durf te zijn wie je wilt
Zoektocht naar Best Geklede Groninger: durf te zijn wie je wilt

De zoektocht naar de best geklede Groninger is één van de manieren om aandacht te vragen voor mode in Groningen, vooruitlopend op het jaarlijkse 050&Mode event.

Grace Bregman gaat met haar camera in aanslag op pad in Groningen op zoek naar de Groninger met de beste kledingstijl. Zelf spreekt ze mensen aan op straat, zodat ze zich kunnen opgeven voor de wedstrijd.

Dit jaar is het thema van 050&Mode "Be who you wanna be" (Wees wie je wilt zijn).

Op haar Facebookpagina doet Grace verslag van haar zoektocht. Ze beschrijft ook hoe ze Jalte tegen kwam, een mooi voorbeeld van iemand die er voor kiest om te zijn wie hij wil zijn.

“Aangezien ik dezer dagen op zoek ben naar de Best Geklede Groninger, valt alles en iedereen, mij op. En van veraf zie ik al of iemand leuk, verzorgd of anders is gekleed als de gemiddelde Groninger. En het gaat zeker niet om wat ik leuk vind, of wat mijn smaak is. En volgens mij kan ik dat prima scheiden. Diversiteit is wat ik zoek. En over smaak valt niet te twisten.”

“En dan loop ik het Forum binnen. Kijk om mij heen, en zie hem zitten op de publiekstribune. Haar recht om hoog, lekker blauw geverfd, helemaal top. Ik loop recht op hem af, en ga naast hem zitten. En vraag aan hem of ik een foto van hem mag maken voor 050&Mode. Hij vindt het prima, en we zoeken een rustige plek op in het gebouw zodat ik hem kan fotograferen en natuurlijk en profil zodat je de hanenkam op zijn mooist kan zien.

We maken even een praatje, en dan leg ik uit wie ik ben en wat ik doe. Ik had hem ouder ingeschat, want Jalte is 14 jaar en zit nog op de middelbare school. Alleraardigst is hij, en eigenlijk ook een beetje verlegen. Hij doet me denken aan een hele bekende uitspraak. " Never judge a book by its cover ". Oordeel niet over een boek door de kaft. Iets wat ik van thuis heb meegekregen.

Het zou trouwens zomaar kunnen dat we later nog iets van Jalte gaan horen én zien. Jalte is niet vies van kleding maken of ontwerpen. Ook deze broek heeft hijzelf ontworpen. 050&Mode wenst hem ieder geval heel veel succes op school en wie weet later iets in de mode.”

Volg de zoektocht van Grace op haar Facebookpagina