Wonen

‘Zonnedorpen’ helpt noord-Groningen verduurzamen; zaterdag 23 april Open Dag

Inwoners van dorpen in Noord-Groningen die willen verduurzamen kunnen steun en hulp krijgen van een bijzondere coöperatie, de energiecoöperatie Zonnedorpen. Volgende week zaterdag 23 april organiseert de coöperatie een Open Dag in haar nieuwe kantoor, en kunnen belangstellenden kennis maken met de nieuwste snufjes op het gebied van duurzaamheid.


Leestijd: 1 minuut

‘Zonnedorpen’ helpt noord-Groningen verduurzamen; zaterdag 23 april Open Dag
‘Zonnedorpen’ helpt noord-Groningen verduurzamen; zaterdag 23 april Open Dag

Zaterdag 23 april opent wethouder Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta rond 10.45 uur het kantoor van de energiecoöperatie Zonnedorpen aan de Fivelweg 49 a in Zijldijk. Dit feestelijke moment is tijdens de Open Dag die van 10.00 tot 16.00 uur duurt.

Iedereen die woont in de dorpen en het buitengebied rond Garsthuizen/ Startenhuizen, Godlinze, Zeerijp, Zijldijk, Leermens, ’t Zandt en andere geïnteresseerden is van harte uitgenodigd voor deze Open Dag.

Warmtepompen

Onder het genot van een kop thee of koffie kunnen bezoekers in gesprek met de medewerkers van Zonnedorpen. Bosman Advies, Durocan, Suwotec, RIW techniek, Deelslee en de Groene Fiscalist zijn aanwezig om hun producten te laten zien en vragen te beantwoorden.

In het kantoor van Zonnedorpen kunnen warmtepompen en andere materialen om een huis te verduurzamen bekeken worden. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.

De energiecoöperatie Zonnedorpen ondersteunt onder andere de bewoners in haar werkgebied met het verduurzamen en aardgasvrij maken van hun woningen. Sinds januari 2022 werkt de projectgroep Zonnedorpen Aardgasvrij vanaf hun kantoor in Zijldijk.

https://www.youtube.com/watch?v=avUDWNwZcVQ
Zonnedorpen Groningen