Bereikbaarheid & Verkeer

A28 bij Assen komende weekenden dicht richting Hoogeveen

Rijkswaterstaat voert komende twee weekenden groot onderhoud uit aan de snelweg A28 tussen aansluiting Assen-Noord (34) en aansluiting Assen-West (33). Beide weekenden is de rijbaan van de A28 in de richting van Hoogeveen afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen
Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen

Afsluitingen

De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden van vrijdag 12 juni tot en met maandag 15 juni en van vrijdag 19 juni tot en met maandag 22 juni 2020. De werkzaamheden duren van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Groningen in de richting van Meppel wordt omgeleid via de A7 en de A32. Verkeer vanuit Groningen richting Hoogeveen wordt omgeleid via de N34 en de N33. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoud

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Tijdens het grootschalige onderhoud op de A28 bij Assen worden onder andere het asfalt vervangen en voegen van de brug Asserwijk aangepakt. Op deze manier kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.