Bereikbaarheid & Verkeer

A28 richting Assen weer open, nog één weekend werkzaamheden te gaan

De A28 richting Assen is vanochtend vroeg weer open gegaan, nadat de weg dit weekend voor de tweede keer was afgesloten wegens werkzaamheden. Aankomend weekend gaat de weg voor het derde en laatste weekend op een rij dicht tussen het Julianaplein en de afrit Groningen-Zuid.


Leestijd: 1 minuut

A28 richting Assen weer open, nog één weekend werkzaamheden te gaan
A28 richting Assen weer open, nog één weekend werkzaamheden te gaan

De afsluitingen zijn nodig omdat aannemer Combinatie Herepoort werkt aan de definitieve inrichting van de weg. Er worden bomen, lichtmasten en verkeersborden geplaatst en nieuw asfalt aangebracht. De afsluitingen zijn telkens van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.

Ring Zuid richting Julianaplein ook nog een weekend dicht

Ook een deel van de zuidelijke ringweg is aankomend weekend voor het derde weekend op een rij dicht wegens werkzaamheden. Die afsluiting geldt van knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg voor het verkeer richting het Julianaplein. De toerit vanaf de Europaweg naar de zuidelijke ringweg is wel open.

Verkeer rijdt om via Laan Corpus den Hoorn

Het verkeer vanuit de richtingen Drachten en Hoogezand en vanuit het centrum van Groningen wordt omgeleid.

  • Kom je uit de richting Drachten (A7), dan neem je afslag 36 Martini en rijd je via de Laan Corpus den Hoorn naar de toerit 39 de A28 op (groene route).
  • Verkeer vanaf de zuidelijke ringweg rijdt via het Julianaplein naar de rotondes bij Stadspark en daarna via de Laan Corpus den Hoorn naar de A28 (blauwe route)
  • Kom je uit het centrum van Groningen, dan kun je niet via de Brailleweg de A28 op rijden. Je wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn (gele route).

Foto boven: Raymond Bos