Bereikbaarheid & Verkeer

A28 weekend dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

Van vrijdag 8 juli 22.00 uur tot maandag 11 juli 06.00 uur is de A28 in beide richtingen dicht tussen het Julianaplein en de op- en afritten bij Groningen-Zuid. Verkeer van en naar Assen kan nog wel gebruikmaken van de op- en afritten, bijvoorbeeld van en naar het Martini Ziekenhuis.


Leestijd: 1 minuut

Eerste betonstort toekomstige Julianaplein in Groningen
Eerste betonstort toekomstige Julianaplein in Groningen
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via provinciale en rijkswegen.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via provinciale en rijkswegen.
De verkeerssituatie op de A28 van 8 tot 11 juli.
De verkeerssituatie op de A28 van 8 tot 11 juli.

Omleidingen

Verkeer vanuit Assen richting Drachten of richting de westzijde van Groningen, wordt omgeleid via de N386 (Vries) en de N372 (Peize). Verkeer vanuit Assen richting Hoogezand, Delfzijl of de oostzijde van Groningen wordt omgeleid via de N33 (Gieten/Veendam) en de A7. In omgekeerde richting gelden dezelfde omleidingen.

Verkeerssituatie A28 aanpassen

Deze weekendafsluiting is nodig om de verkeerssituatie op de A28 aan te passen voor de werkzaamheden die in de zomer plaatsvinden. Van 11 juli t/m 26 augustus zijn de op- en afritten bij Groningen-Zuid afgesloten en is één rijstrook op de A28 richting Groningen dicht.

Om de situatie op de A28 weer terug te zetten naar de oorspronkelijke situatie, is de weg opnieuw dicht in het weekend van 26-29 augustus.

Vermijd verkeershinder, laat de auto staan

De afsluitingen kunnen zorgen voor verkeershinder. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R. Houd rekening met extra reistijd.

Als je niet van of naar Groningen reist, is het advies om ook niet via de stad te reizen. Vermijd de verkeersdrukte rond Groningen door gebruik te maken van andere provinciale of rijkswegen.