Bereikbaarheid & Verkeer

Aanpak Ring Zuid haakt aan bij landelijke burendag

Aanpak Ring Zuid doet mee met de landelijke Burendag op 28 september. Die dag zijn de deuren van het informatiecentrum geopend, zijn er fietsrondleidingen en trekt Aanpak Ring Zuid de wijk in met een mobiele informatiekeet. De reden? De directe ‘buren’ van Aanpak Ring Zuid krijgen best veel voor hun kiezen geluidsoverlast, trillingen, stof en bouwverkeer. Deelname aan de Burendag is dan ook een soort ‘bedankje’, aldus Aanpak Ring Zuid.


Leestijd: 1 minuut

Paviljoen Ring Zuid na anderhalf jaar weer open
Paviljoen Ring Zuid na anderhalf jaar weer open

Tijdens de Burendag is ook de Paviljoentuin geopend, van 11:00 tot 17:00 uur. In deze ‘tuin’ zijn de materialen en beplanting te zien die worden gebruikt bij de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Kom een bakkie doen

De mobiele informatiekeet komt dit jaar langs de Helperzoom, de Verlengde Meeuwerderweg en de Maaslaan.

Fietsrondleidingen langs de zuidelijke ringweg

Ook is er een fietsrondleiding. Startpunt is het informatiecentrum aan de Muntinglaan 2. Onderweg vertelt de gids interessante informatie over de geschiedenis van de ringweg en de werkzaamheden. De rondleidingen starten om 11:00, 13:00 en 15:00 uur en duren in totaal 1,5 uur. Aanmelden kan hier.

Burendag

Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september (dit jaar is dat op zaterdag 28 september) gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.