Bereikbaarheid & Verkeer

Afrit 36 Groningen-West dicht van A7 naar Ring West

Van maandag 10 juli tot maandag 4 september is de afrit 36 Groningen-West van de A7 dicht. Het deel van de afslag naar Laan Corpus den Hoorn is al sinds 17 april dicht. Vanaf 10 juli is ook het gedeelte naar de westelijke ringweg (N370) dicht.


Leestijd: 1 minuut

Ook de verbinding tussen de Laan Corpus den Hoorn en de westelijke ringweg gaat op 10 juli dicht. Deze afsluiting duurt tot maandag 17 juli. Dit betekent dat de westelijke ringweg in deze week niet te bereiken is voor verkeer vanaf het Vrijheidsplein, want ook de verbinding tussen het Julianaplein en de Ring West is sinds het voorjaar dicht.

Verkeer via Hoogkerk

Kom je vanaf de A7 uit de richting Drachten/Leek, dan kun je afrit 35 Hoogkerk nemen en via het Hoendiep naar de westelijke ringweg van Groningen rijden. Verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn kan ook via Hoogkerk rijden, maar heeft ook de mogelijkheid om via de Paterswoldseweg te gaan.

Nieuwe verbinding Julianaplein – Ring West

Een onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid is de ombouw van het Vrijheidsplein, dat Ring Zuid en Ring West met elkaar verbindt. Deze zomer vinden hier veel werkzaamheden plaats. Net zoals het Julianaplein wordt ook het Vrijheidsplein ongelijkvloers. Dat betekent dat de auto’s naar verschillende richtingen elkaar niet meer kruisen. Op maandag 17 juli wordt de nieuwe verbinding vanaf het Julianaplein naar Ring West in gebruik genomen.

Deze zomer meerdere afsluitingen

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Het advies van Groningen Bereikbaar luidt: check voor vertrek. Pak de fiets of het openbaar vervoer waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. Houd rekening met extra reistijd.

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina van Groningen Bereikbaar Wat is dicht en wat is open?