Bereikbaarheid & Verkeer

Afrit Hereweg gaat definitief dicht

Afrit Hereweg (afrit 36b richting Helpman) gaat definitief dicht. De afrit wordt vanaf 6 november 6 uur afgesloten om ruimte te maken voor de definitieve inrichting van de zuidzijde van de verdiepte ligging.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe verbindingsweg Hereweg richting Julianaplein. Afbeelding | Aanpak Ring Zuid
Nieuwe verbindingsweg Hereweg richting Julianaplein. Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

De oude afrit wordt verwijderd. Op deze manier komt er ruimte om de werkzaamheden aan de zuidkant van de verdiepte ligging te kunnen uitvoeren. Er worden een nieuwe damwand en damwandankers aangebracht. Vervolgens wordt de grond ontgraven en wordt de aanwezige damwand afgebrand. Aansluitend worden er betonvloeren gemaakt. Ook worden er kabels aangelegd en worden de betonvloeren aangelegd met grond. Tot slot wordt er beplanting aangelegd.

Straks

De werkzaamheden worden nu uitgevoerd, zodat volgend jaar de focus volledig om het inrichten van de noordkant van de zuidelijke ringweg kan. Op die plek komt een nieuwe weg die de Hereweg verbindt met de Brailleweg en het Julianaplein. Via deze verbindingsweg kun je in de toekomst vanaf de Hereweg naar de zuidelijke ringweg en omgekeerd.

Omleiding

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

Afsluiting Ketwich Verschuurlaan

Vanaf 6 november om 06:00 uur tot en met 20 november om 17:00 uur zijn er werkzaamheden bij de Van Ketwich Verschuurlaan tussen de Brug en de Shell. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de wijken Helpman en De Wijert, zie afbeeldingen hieronder. Check daarom voor vertrek je route.

Stremming Van Ketwich Verschuurlaan van 6 november 07.00 tot 17 november 07.00 uur

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

Stremming Van Ketwich Verschuurlaan van 17 november 17.00 tot 20 november 17.00 uur

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid