Bereikbaarheid & Verkeer

Afslag westelijke ringweg-Leonard Springerlaan vijf weken dicht

Van maandag 28 september tot maandag 2 november is de afslag tussen de westelijke ringweg (N370) en de Leonard Springerlaan afgesloten. Verkeer van en naar onder andere MartiniPlaza wordt omgeleid. Ook de afslag van de Concourslaan naar de westelijke ringweg is dicht. Deze afsluiting duurt tot 16 november.


Leestijd: 1 minuut

Afslag westelijke ringweg-Leonard Springerlaan vijf weken dicht
Afslag westelijke ringweg-Leonard Springerlaan vijf weken dicht

Omleidingen

Het verkeer vanaf de westelijke ringweg naar de Leonard Springerlaan wordt omgeleid via de Peizerweg (afrit 18) en de Paterswoldseweg. Bezoekers van MartiniPlaza kunnen deze omleiding volgen. Het verkeer vanaf de Leonard Springerlaan richting Drachten, Assen of Hoogezand heeft twee opties: via het noorden langs de Peizerweg of via het zuiden langs de Laan Corpus den Hoorn.

Geen hinder voor fietsers

De werkzaamheden leveren voor fietsers geen hinder op. Fietsers kunnen gebruikmaken van het tijdelijke fietspad aan de westzijde van de ringweg, bij de drafbaan langs. Op de Leonard Springerlaan en de Concourslaan kunnen fietsers de bouwkuip passeren.

Persleiding onder westelijke ringweg door

Combinatie Herepoort gaat een persleiding aanbrengen onder de westelijke ringweg van de Concourslaan naar de Leonard Springerlaan. Daarvoor moeten de aansluitingen van de Concourslaan en de Leonard Springerlaan op de ringweg worden afgesloten.

Meer informatie over de werkzaamheden vind je op de website van Aanpak Ring Zuid.