Bereikbaarheid & Verkeer

Afsluitingen op de A28 en Zuidelijke ringweg

Wie de komende weekenden met de auto naar de stad Groningen rijdt, doet er goed aan van tevoren zijn route te checken. Door werkzaamheden voor het project Aanpak Ring Zuid zijn er op de A28 en de zuidelijke ringweg wegafsluitingen. 


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

A28

In het weekend van vrijdag 24 november 22.00 uur tot maandag 27 november 05.00 uur is de A28 richting de stad dicht. Het verkeer wordt vanaf Groningen-Zuid van de snelweg gehaald en naar de Van Ketwich Verschuurlaan geleid. Hier kan het verkeer naar links richting het westen van de stad of rechtsaf richting Hereweg. In dit weekend gaat de aannemer langs de A28 bomen planten. Een weekend later (vrijdag 1 tot maandag 4 december) zijn op de A28 de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting het Julianaplein en de afrit Groningen-Centrum (Brailleweg) afgesloten. Ook dit is vanwege het planten van groen en bomen. De hoofdrijbaan van de A28 blijft gewoon open.

Ring Zuid

In het weekend van vrijdag 1 tot maandag 4 december worden er ook bomen geplant langs de noordkant van de  zuidelijke ringweg. Daardoor is de ringweg dicht vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Het verkeer op de A7 vanuit Hoogezand kan bij knooppunt Westerbroek via de Europaweg (‘de oude A7’) richting de stad. In het weekenden van 8 tot 11 december en van 15 tot 18 december is de zuidelijke ringweg in beide rijrichtingen afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Dit is vanwege het planten van groen en het afronden van technische werkzaamheden aan de Hoge Euvelgunnerbrug.

Inkopen doen voor de feestdagen? Welkom!

Kom je tijdens een van de weekenden je inkopen voor de feestdagen doen in Groningen? Reis slim naar de stad. Lees het artikel van Groningen Bereikbaar voor de reistips.