Bereikbaarheid & Verkeer

Aftrap Fossielvrije Weken in EM2

Groningen, en ook de rest van het Noorden, staat van 1 tot en met 13 juni in het teken van de Fossielvrije Weken. “Twee weken feest zonder een druppel fossiele brandstof!”, zo vat de organisatie samen. De aftrap is op 3 maart in EM2.


Leestijd: 1 minuut

Aftrap Fossielvrije Weken in EM2
Aftrap Fossielvrije Weken in EM2

De kick-off van het evenement staat op de agenda voor 4 maart. Tijdens een bijeenkomst in EM2 wordt voor alle belangstellende bedrijven, instellingen en organisaties uitgelegd wat je kunt doen om twee weken fossielvrij te reizen, en wordt inspiratie gedeeld over wat er nu allemaal al fossielvrij kan.

De Fossielvrije Weken zijn een initiatief van de Noordelijke Energiecommissarissen Hotze Hofstra (Groningen), Femke Adriaens (Drenthe) en Bouwe de Boer (Friesland). Ze worden gesteund door vele maatschappelijke initiatieven, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies, gemeenten en bedrijven die duurzame en groene mobiliteit een warm hart toedragen. Onder andere Slim en Groen Onderweg, De Freonen van Fossylfrij Fryslân, Groningen Bereikbaar, de NDC Mediagroep en VNO-NCW Noord.

De Kick-off vindt plaats van 13.30 tot 18.00u bij EM2 Groningen (Suikerlaan 6, Groningen). Toegang is vrij. Aanmelden via www.fossielvrijeweken.nl