Bereikbaarheid & Verkeer

Alle plannen voor Hoofdstation en omgeving in nieuwe video gepresenteerd

Er is veel belangstelling in Groningen voor de plannen bij het nieuwe Hoofdstation. Dinsdagmiddag 20 mei kan men zich opnieuw laten informeren tijdens een bijzondere Informatiemarkt in de Puddingfabriek (Viaductstraat 3-4) in Groningen, van ’s middags vier tot ’s avonds acht uur. En er is ook een video, met veel achtergrond informatie.


Leestijd: 1 minuut

De eerste informatiebijeenkomst over Groningen Spoorzone in De Puddingfabriek op 12 mei, trok ruim tweehonderd belangstellenden.

Projectmedewerkers stonden toen, maar ook dinsdagavond, klaar om bezoekers te informeren over de spoorplannen in en om Groningen. Naast een informatiemarkt met een film en een maquette over het project, zijn er ook rondleidingen over het station.

Een voetgangerstunnel op het Hoofdstation in Groningen, meer sporen en perrons, de verplaatsing van het opstelterrein naar de gemeente Haren, een vierde spoor naar station Europapark en mogelijk een bustunnel en een fietstunnel: er gaat de komende jaren veel veranderen aan en om het spoor in Groningen. Hoe het er precies voor staat met de plannen voor het spoor en de stations, is dinsdagmiddag dus te zien tijdens informatiemarkt.

Tijdens de markten wordt gebruik gemaakt van tal van middelen om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de plannen: zo zijn er maquettes, informatiepanelen en een film. Daarnaast zijn de betrokken partijen aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Meer informatie:

http://www.groningenbereikbaar.nl/spoorzone/reageren/