Bereikbaarheid & Verkeer

Bijna alle damwandplanken ingetrild; start herstelwerkzaamheden

De achterstand die was ontstaan bij het intrillen van de damwanden voor de zuidelijke weg is bijna ingelopen. Vrijdag zijn waarschijnlijk alle planken ingetrild waardoor er zaterdag alleen nog maar afrondende werkzaamheden zijn.


Leestijd: 1 minuut

De afgelopen week zijn er op zes werkdagen, waarvan één zaterdag en vier avonden, 176 damwandplanken ingetrild. De teller staat hiermee op 860 damwandplanken in totaal. Door de uitbreiding van de werktijden is de opgelopen achterstand bijna ingelopen.

Nadat vrijdag de laatste planken zijn ingetrild, wordt er zaterdag nog van 07.00 tot 16.00 uur gewerkt aan de afronding hiervan. Daarna kan er worden met het herstellen en gereedmaken van de zuidelijke ringweg voor de openstelling op maandag 26 augustus om 06.00 uur. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om asfalt verwijderen en aanbrengen, markering aanbrengen, omzetten van bebording en barriers plaatsen.

Het intrillen gaat door tot eind december, maar wel met minder heistellingen en op de gebruikelijke werktijden. Het gaat dan om de noordwand ter hoogte van de H.L. Wichersstraat en het grootste deel van de zuidwand. Het werk wordt gedaan op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties.