Bereikbaarheid & Verkeer

Bijzondere fietsroutes gelanceerd: vanaf P+R naar de stad

Groningen heeft er drie bijzondere fietsroutes bij. Het gaat om routes vanaf P+R’s Haren, Hoogkerk en Kardinge naar de stad, bedoeld door forenzen en bezoekers van de stad.


Leestijd: 2 minuten

Bijzondere fietsroutes gelanceerd: vanaf P+R naar de stad
Bijzondere fietsroutes gelanceerd: vanaf P+R naar de stad

De nieuwe routes werden donderdag officieel gelanceerd. Het programma Gastvrij Groningen gaf samen met de voorzitter van de stuurgroep Groningen Bereikbaar, wethouder Philip Broeksma, het startschot voor drie nieuwe fietsbeleefroutes naar de stad.

Beleefroutes vanaf P+R’s

De routes zijn gemarkeerd door 10 zuilen en zijn voorzien van leuke weetjes en QR-codes die verwijzen naar visitgroningen.nl met informatie over de route en over de plek waar de zuilen staan.

Eenmaal in de stad aangekomen ontvangen de fietsers een leuk presentje uit de Groningen Store. Op deze manier wil het programma de bezoeker die kiest voor de fiets (door bijvoorbeeld de auto te laten staan op de P+R) belonen en een extra gevoel van welkom te geven.

Charme-acties het hele jaar door

Sinds de werkzaamheden aan het Julianaplein is er veel verkeershinder van en naar de stad. Om bezoekers en gasten naar de stad ondanks deze hinder toch een gastvrij welkom te geven organiseert het programma Gastvrij Groningen regelmatig leuke charme-acties rondom de plekken waar de meeste verkeershinder is ontstaan. Op die manier worden bezoekers en gasten verrast met een klein geluksmomentje en geïnformeerd over de werkzaamheden.

Gastvrije tools voor ondernemers

Naast de charme-acties heeft het programma ook middelen beschikbaar voor ondernemers om hun gasten en bezoekers gastvrij te kunnen verwelkomen. Denk aan welkomvlaggen, baliedisplays, deurmatten en open- en dichtbordjes.

Aankleding stad en P+R’s

Om de beleefroutes en het gastvrije gevoel extra in de spotlights te zetten zijn de P+R’s aangekleed met vrolijke vlaggen en banieren. Uiteraard met de welkome boodschap: Leuk dat je er bent ja/Great to see you. Ook op verschillende plekken in de stad en op het station hangen deze vrolijke boodschappen zodat de bezoekers in de stad zich ook extra welkom voelen. 

Het programma Gastvrij Groningen

Het programma Gastvrij Groningen wordt uitgevoerd en gefinancierd in opdracht van Het Fonds ondernemend Groningen, Gemeente Groningen en Groningen Bereikbaar. De Koninklijke Horeca Nederland – KHN en de vier Groningse bedrijvenverenigingen: Groningen City ClubBedrijvenvereniging WEST,  Bedrijvenvereniging Zuidoost Groningen en Bedrijvenvereniging Noordoost zijn ook bij het programma betrokken.