Bereikbaarheid & Verkeer

Blik in de bouwkuip van station Groningen op 18 juni

Op 18 juni kan je rondlopen in de bouwkuip van station Groningen. Op de landelijke Dag van de bouw stelt bouw- en spoorbedrijf Strukton die dag het bouwterrein aan de zuidzijde open voor publiek om een kijkje achter de schermen te nemen van Groningen Spoorzone.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Spoorzone
Foto | Groningen Spoorzone

Op de Dag van de Bouw stellen diverse bouwers in Nederland hun bouwlocatie open voor het publiek. Strukton zorgt met samenwerkende partners en (gedelegeerd) opdrachtgever ProRail voor een mooi programma. Bezoekers zijn welkom tussen 10:00 en 16:00 uur.

Rondje bouwplaats en de kuip in

Op de bouwplaats en in de bouwkuip aan de zuidzijde zijn diverse machines te zien die worden gebruikt in de wegen- en spoorbouw. Ook zijn er voldoende medewerkers aanwezig die uitleg kunnen geven over de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Tot slot zijn er leuke activiteiten voor kinderen, die van harte welkom zijn, onder begeleiding van een volwassene.

Toegang werkterrein

De ingang van de Strukton bouwplaats is aan de Achterweg 1 in Groningen (zuidzijde station). Bezoekers wordt geadviseerd stevig schoeisel te dragen. Het terrein is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Verder is er geen parkeergelegenheid. Iedereen is welkom tussen 10:00 en 16:00 uur.