Bereikbaarheid & Verkeer

Brailleweg van 1 tot 4 oktober dicht

Van vrijdag 1 oktober 22.00 uur tot maandag 4 oktober 06.00 uur is de Brailleweg in Groningen afgesloten voor alle verkeer. Ook het fietspad en de oprit naar de A28 is afgesloten dit weekend. Voor het project Aanpak Ring Zuid wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit van de A28 naar de Brailleweg.


Leestijd: 1 minuut

Brailleweg van 1 tot 4 oktober dicht
Brailleweg van 1 tot 4 oktober dicht

Omleidingen

Gemotoriseerd verkeer richting de Vondellaan kan omrijden via de Parkweg, Paterswoldseweg en de Van Iddekingeweg.

Verkeer naar de A28 vanuit het centrum kan op het Emmaviaduct links afslaan naar de N7 richting Hoogezand, bij de Hereweg de N7 verlaten en daar de ringweg weer op richting het Julianaplein, daar kunnen ze afslaan naar de A28.

Fietsers langs het Noord-Willemskanaal moeten ook rekening houden met de afsluiting van het fietspad onder de ringweg door. Zij kunnen over het fietsbruggetje van de Brailleweg naar de Muntinglaan, de Paterswoldseweg, het Overwinningsplein naar de Van Iddekingeweg.

Werkzaamheden

Er wordt dit weekend gewerkt aan een moerriool. Dit is een buis waar alle belangrijke kabels en leidingen zitten. Het huidige moerriool onder de Brailleweg moet verlegd worden en daarom moet de weg open. Verder worden er voorbereidingen getroffen voor de aanleg van het tijdelijk Julianaplein.

Meer afsluitingen najaar

De Brailleweg is de komende maanden vaker afgesloten. Zo is de weg dicht in de herfstvakantie, van 18 tot 25 oktober. Ook in november zal de Brailleweg waarschijnlijk nog een weekend afgesloten worden. Op de website van Aanpak Ring Zuid is meer te lezen over de werkzaamheden bij de Brailleweg.