Bereikbaarheid & Verkeer

Bypass bij knooppunt Westerbroek gaat zaterdagochtend open

De bypass die is aangelegd bij knooppunt Westerbroek, gaat komende zaterdagochtend 19 december open. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het portaal met het benodigde bord geplaatst. De gehele aansluiting inclusief toe- en afritten is deze nacht afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Bypass bij knooppunt Westerbroek gaat zaterdagochtend open
Bypass bij knooppunt Westerbroek gaat zaterdagochtend open

De bypass is bedoeld voor verkeer dat vanaf de Europaweg de A7 richting Hoogezand wil nemen. Deze bypass loopt bij de rotonde langs. Daardoor kan het verkeer de rotonde links laten liggen en sneller op de A7 invoegen.

De bypass is vorig jaar december al door Combinatie Herepoort aangelegd. Doordat de juiste bebording ontbrak, gaf de wegbeheerder geen toestemming de bypass te openen. De vrees was dat langzaam verkeer, zoals trekkers, per ongeluk op de A7 terecht zou komen. Dat had tot gevaarlijke situaties kunnen leiden.

De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om 19.00 uur en duren tot zaterdagochtend 06.00 uur. Voor het autoverkeer is tussen deze tijdstippen het gehele knooppunt, inclusief alle toe-en afritten afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de bekende gele omleidingsborden. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Ook de aanscherping van de coronamaatregelen kan roet in het eten gooien.