Bereikbaarheid & Verkeer

Campus Groningen, Groningen Bereikbaar en partners slaan handen ineen

Groningen Bereikbaar en de partners van Campus Groningen hebben afgelopen vrijdagochtend 28 januari een handtekening gezet onder de gezamenlijke actieagenda Smart Mobility Campus Groningen 2022-2030. Het doel daarvan is om samen de campus bereikbaar en leefbaar te houden. Dat is nodig omdat de campus groeit. Tegelijkertijd vinden er de komende jaren grootschalige werkzaamheden plaats aan weg en spoor, die verkeershinder in de hele stad met zich meebrengen.


Leestijd: 1 minuut

Campus Groningen, Groningen Bereikbaar en partners slaan handen ineen
Campus Groningen, Groningen Bereikbaar en partners slaan handen ineen

Met de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en nog zo'n 150 bedrijven die op de Campus gevestigd zijn, trekt Campus Groningen dagelijks een groot aantal medewerkers, onderzoekers, ondernemers en studenten aan. Met de groei van de Campus en de verschillende infrastructurele projecten die in Groningen in uitvoering zijn, wordt het steeds uitdagender om de Campus goed bereikbaar en tegelijkertijd gastvrij, groen en leefbaar te houden. Campus Groningen heeft daarom een actieagenda Smart Mobility Campus Groningen 2022-2030 opgesteld. In samenwerking met Groningen Bereikbaar gaat Campus Groningen uitvoering geven aan dit plan.

Aanpak Operatie Julianplein

De eerste gezamenlijke actie is de aanpak van Operatie Julianaplein en het informeren van bedrijven en organisaties op het Zernike-terrein daarover. Tussen 11 februari en 9 mei wordt het Julianaplein in verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op in de hele stad. Deze en volgende week bezoekt Groningen Bereikbaar bedrijven in de hele stad Groningen om deze werkzaamheden nog eens extra onder de aandacht te brengen. Samen met Campus Groningen worden ook bedrijven en organisaties op het Zernike-terrein geïnformeerd.