Bereikbaarheid & Verkeer

De zuidelijke ringweg gaat maandag weer open, maar wat is er veranderd?

De stremming van de zuidelijke ringweg is komende maandag weer voorbij. Na zes weken kunnen auto's ook de richting van Hoogezand weer over de ring rijden. "Maar het blijft wel even opletten, want er veranderen wat dingen in de verkeerssituatie", zo waarschuwen Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid de automobilist.


Leestijd: 1 minuut

Ring Zuid richting Drachten en Assen dit weekend dicht
Ring Zuid richting Drachten en Assen dit weekend dicht

Op maandag 26 augustus gaat de Kempkensberg definitief dicht. De weg tussen de Hereweg en de Helperzoom langs DUO wordt afgesloten vanwege de bouw van de verdiepte ligging van de nieuwe ringweg. Het verkeer tussen de Hereweg en de Helperzoom kan vanaf maandag gebruik maken van de Waterloolaan, die vanaf dat moment tweerichtingsverkeer is. DUO en de Belastingdienst blijven bereikbaar vanaf de Helperzoom.

Afrit 37 Groningen-Helpman is vanwege de bouw van de nieuwe ring wat verlegd. Het verkeer rijdt om de nieuwe damwanden heen en komt iets zuidelijker uit op de Hereweg. De oprit vanaf de Hereweg/Kempkensberg de zuidelijke ringweg op, werd afgelopen februari al definitief afgesloten.