Bereikbaarheid & Verkeer

Denk mee over de toekomst van mobiliteit in Groningen

Wil je meedenken over hoe mobiliteit in Groningen er over 20 jaar uitziet? De provincie Groningen is bezig met het programma Mobiliteit, en gaat daarom komende maanden om de digitale tafel met inwoners, gemeenten, bedrijven en instellingen, belangenorganisaties, jongeren en andere betrokkenen. Inwoners kunnen ook meedenken. Dat kan door een online vragenlijst in te vullen of door een van de onlinebijeenkomsten bij te wonen.


Leestijd: 1 minuut

Denk mee over de toekomst van mobiliteit in Groningen
Denk mee over de toekomst van mobiliteit in Groningen

Groningen is volop in beweging. Hoe zie de provincie erover tien of zelfs twintig jaar uit? Wordt digitaal werken de norm? Doen we zelf nog boodschappen? Hebben we allemaal nog een eigen auto voor de deur? En wat gebeurt er als de gemiddelde leeftijd in de provincie een stuk hoger ligt dan nu?

Hoe bewegen we in Stad en Ommeland?

Met het Programma Mobiliteit Provincie Groningen bouwt de provincie samen met anderen aan de weg van morgen. Hoe zorgen we bijvoorbeeld dat Groningers betaalbaar, veilig, makkelijk én gezond kunnen bewegen in Stad en Ommeland? Wat zien we voor ons als het gaat om slimme, duurzame steden en mooie, leefbare en goed bereikbare gebieden en dorpen? Waar willen we heen als provincie, gemeente of regio? Om die stip te kunnen zetten, gaat de provincie het gesprek aan met Groningers, gemeenten, bedrijven, organisaties en andere betrokkenen.

Denk mee!

Inwoners kunnen meedenken via een online vragenlijst of door een van de onlinebijeenkomsten bij te wonen. Speciaal voor jongeren/studenten is de laatste avond gepland. De eerste online bijeenkomst is komende maandag. Kijk hier voor de data van de andere bijeenkomsten.

De vragenlijst staat nog tot en met 4 december op gaaningroningen.nl.