Bereikbaarheid & Verkeer

Deze week mogelijk geluidsoverlast rond Julianaplein

Deze week is er ’s avonds en ’s nachts mogelijk sprake van geluidsoverlast in de nabije omgeving van het Julianaplein. Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid gaat namelijk verder met het aanbrengen van lage muurtjes (paverbariers) aan de westzijde van de verdiepte ligging.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Aanpak Ring Zuid
Foto | Aanpak Ring Zuid

De paverbarriers worden met een rijdende machine geplaatst. Nadat het beton is uitgehard, moeten ze snel worden ingezaagd om scheuring te voorkomen. Dit komt heel precies en kan ook in de avond en de nacht erna nodig zijn. Omdat het dan verder stil is, kan dit inzagen overlast geven in de directe omgeving. Overdag vallen de zaaggeluiden vaak weg in het geluid van andere werkzaamheden en het verkeer.

Afbeelding | Aanpak Ring Zuid

Waar en wanneer er paverbarriers worden geplaatst, zie je op de kaart hierboven. Hoe laat het inzagen plaatsvindt, is vooraf niet te zeggen. Dit is afhankelijk van hoe snel het beton uithardt.

De planning is onder voorbehoud en kan nog veranderen. Op werkzaamhedenpagina Aanbrengen en inzagen paverbarriers (deels in de nacht) van Aanpak Ring Zuid is de actuele planning te vinden.