Bereikbaarheid & Verkeer

Dit is waarom de oprit vanaf Meerstad/Driebond nu dicht is

Zeven zomerweken lang werkt men aan de zuidelijke ringweg tussen het Europaplein en knooppunt Euvelgunne. Maar niet alleen die weg is afgesloten, ook de oprit vanaf Meerstad en bedrijventerrein Driebond richting Hoogezand (A7) is dicht. Waarom?


Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom de oprit vanaf Meerstad/Driebond nu dicht is
Dit is waarom de oprit vanaf Meerstad/Driebond nu dicht is

De oprit vanaf Driebond wordt veel gebruikt door klanten van de autoboulevard en door bewoners van Meerstad. Voor hen is de oprit een belangrijke en snelle verbinding richting Hoogezand. 

Vanwege de zomerwerkzaamheden zijn op de oostelijke ringweg de twee rijstroken rechtsaf naar de zuidelijke ringweg dicht. Deze stroken worden normaal gesproken door de automobilisten die richting Hoogezand willen gebruikt om vanaf de oprit in te voegen op de meest linker strook. 

Nu deze twee rechtsafstroken dicht zijn, is de invoegruimte sterk verkort. Voor automobilisten vanaf de oprit blijft er onvoldoende ruimte over om veilig op de rechtdoorgaande strook richting Hoogezand in te voegen. Daar komt bij dat de oprit door het bouwverkeer wordt gebruikt om de bouwplaats te bereiken. Om deze redenen kunnen de wegwerkers de oprit niet openhouden. 

De weggebruiker kan daardoor ervaren dat oprit dicht is terwijl in de directe nabijheid niet wordt gewerkt. Maar vanwege de verkeersveiligheid is het momenteel niet anders en is er sprake van een afsluiting.