Bereikbaarheid & Verkeer

Dit weekend de weg op? Een overzicht van de afsluitingen!

Dit weekend wordt er in en om Groningen op verschillende plekken aan de weg gewerkt. Het is dus belangrijk om voorbereid op pad te gaan. Daarom hebben we alle afsluitingen voor je op een rijtje gezet.


Leestijd: 2 minuten

Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen
Nachtafsluitingen op A7 tussen Hoogkerk en Groningen

N33

Van vrijdag 10 september 19.00 uur tot maandag 13 september 06.00 uur is de N33 afgesloten tussen Assen en Siddeburen in beide richtingen. Rijkswaterstaat voert deze dagen onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg. 

Brailleweg

Van vrijdag 10 september 22.00 uur tot maandag 13 september 06.00 uur is de Brailleweg onder de A28 door gesloten voor alle verkeer. Verkeer kan wel vanaf de Brailleweg de A28 op.

Europaweg

Ter hoogte van de Europaweg wordt er hard aan de zuidelijke ringweg gewerkt. In het weekend van vrijdag 10 september tot maandag 13 september wordt er daarom om en om een rijrichting afgesloten op de Europaweg onder de ringweg door.

N7 en rotondes Laan Corpus den Hoorn

Van zaterdag 11 september 20.00 uur tot zondag 12 september 07.00 uur is de verbinding tussen de rotondes Laan Corpus den Hoorn dicht onder de N7 dicht. Bekijk hier de afsluiting en de omleidingen. Verder is van zaterdag 11 september 20.00 uur tot maandag 13 september 06.00 uur de zuidelijke ringweg in één richting dicht ter hoogte van rotondes Laan Corpus den Hoorn voor verkeer richting Julianaplein. Verkeer wordt omgeleid via de afrit 36 Groningen-West en kan bij het Vrijheidsplein de ringweg weer op.

Lopende werkzaamheden

Naast deze weekendafsluitingen zijn er ook andere werkzaamheden al aan de gang. Zo is fietsonderdoorgang onder de N7 bij het Noord-Willemskanaal dicht tot 15 oktober. Ook rondom het Vrijheidsplein en de Leonard Springerlaan gelden een aantal afsluitingen. In de binnenstad is tot 12 november een deel van het Schuitendiep dicht en in Haren is de tunnel bij de Doctor E.H. Ebelsweg (N860) tot en met 17 september afgesloten. Kijk voor alle afsluitingen op de Slimme Kaart.

Reis via een P+R

Kom je dit weekend een dagje naar Groningen, dan kan je nu heel voordelig reizen via een P+R terrein om de stad. Parkeer gratis en ga naar het centrum met fiets of bus. Op de P+R Hoogkerk staan elektrische hubfietsen. Deze elektrische fietsen kosten tot 9 oktober maar één euro per uur en maximaal 6 euro per dag. Ga je liever verder met de bus? Ook dat kan nu extra voordelig! Het P+R kaartje kost tot eind september maar 3 euro in plaats van 6 euro. Met dit kaartje reizen maximaal vijf personen van een P+R terrein naar de stad en terug.

Hier meer info over de werkzaamheden.