Bereikbaarheid & Verkeer

Dit zijn ze: de drie beste Fietswerkgevers van Groningen

Dit zijn ze dan, de beste Fietswerkgevers van Groningen: Kwint Groningen, Menso Alting Groningen en DUO. Dinsdag ontvingen ze, op de Promotiedagen, uit handen van wethouder Broeksma de award.


Leestijd: 2 minuten

Groningen Bereikbaar ging de afgelopen weken samen met mobiliteitsplatform Zo Werkt Het op zoek naar werkgevers die er alles aan doen om hun medewerkers in het fietszadel te helpen. Medewerkers konden hun werkgever hiervoor nomineren. De Groningse winnaars maken vervolgens kans op de landelijke titel.

Broeksma complimenteerde de winnaars met hun inzet. “Als werkgever maken jullie elk op je eigen manier het verschil door fietsen naar het werk voor medewerkers extra aantrekkelijk te maken. Met deze award worden jullie inspanningen terecht beloond en gewaardeerd. Want fietsen is duurzaam, draagt bij aan de bereikbaarheid van onze stad en regio en zorgt voor vitalere werknemers”, aldus de wethouder en tevens voorzitter van de stuurgroep van Groningen Bereikbaar.

Drie winnaars

De winnaars hebben het qua fietsvoorzieningen goed op orde. Zo heeft het Menso Alting College bijvoorbeeld een riante fietsregeling, maar ook douches waar werknemers zich kunnen opfrissen na een fietstocht. Heeft DUO een fietsenmaker die onder werktijd reparaties aan de fietsen van medewerkers kan uitvoeren. En bij Kwint, een bedrijf in hijs- en hefmiddelen, worden werknemers door onder andere een fietskilometervergoeding gemotiveerd de auto te laten staan.

Jury

De award is uitgereikt in drie categorieën: 0-50, 50-200 en meer dan 200 werknemers. Zo maakten zowel kleine als grote bedrijven en organisaties kans. Een jury, bestaande uit Jurgen Elshof van VNO-NCW Noord, Wim Borghols van de Fietsersbond en Ruth Koops van ’t Jagt van Fietscommunity Groningen, koos de winnaars.

Duwtje in de rug voor fietsers

De beste Fietswerkgevers zijn werkgevers die een extra stap te zetten om hun werknemers op de fiets te helpen. Denk aan het bieden van goede faciliteiten zoals een veilige een fijne fietsenstalling met laadmogelijkheid en aantrekkelijke financiële regelingen. Maar ook het motiveren van medewerkers om vaker te fietsen door bijvoorbeeld fietsacties of managers die het goede fietsvoorbeeld geven. Het doel van deze actie is om op een positieve manier fietsen te stimuleren.

Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van twaalf regionale mobiliteitsnetwerken, waaronder Groningen Bereikbaar, en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen helpen ze werkgevers in de regio om medewerkers slimmer en duurzamer te laten reizen en werken.