Bereikbaarheid & Verkeer

Donderdag digitale bijeenkomst voor Groningse bedrijven over impact werkzaamheden Aanpak Ring Zuid

Bedrijvenvereniging West organiseert aanstaande donderdag 2 september ’s middags van vijf tot zes uur samen met Groningen Bereikbaar en de andere bedrijvenverenigingen een digitale bijeenkomst over de impact van de werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid. Zoals de werkzaamheden rond het Julianaplein in het voorjaar van 2022.


Leestijd: 1 minuut

Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer
Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer

De werkzaamheden aan Ring Zuid bereiken binnenkort een hoogtepunt. Vanaf februari 2022 wordt het Julianaplein gedurende 13 weken in verschillende stukken en fases afgesloten. “De onvermijdelijke verkeersoverlast gaan wij allemaal merken.

De bouw van een tijdelijk Julianaplein heeft namelijk gevolgen voor alle wegen in en rondom de stad die veel meer verkeer te verwerken krijgen. We staan gezamenlijk voor een enorme opgave. Hoe kunnen we ons hierop voorbereiden? Welke maatregelen zijn nodig? Wat kunt u als bedrijf doen? Dat staat centraal in deze bijeenkomst”, aldus Bedrijvenvereniging WEST in een mail aan haar leden.

Programma

Op het programma van aanstaande donderdagmiddag staan de volgende zaken:

Een korte terugblik met: Cor Staal (Aanpak Ring Zuid) en Wilko Huyink (Groningen Bereikbaar) over de vraag: Hoe verliepen de werkzaamheden en verkeershinder deze zomer?

Presentatie

Bert Kramer van Combinatie Herepoort houdt een presentatie over de vraag: Wat gebeurt er in februari-mei 2022 rond het Julianaplein?

In gesprek

Vervolgens is er een gesprek met Mark Vletter (Voys), Wim van de Pol (ROC Noorderpoort) en Paul Papo (Maripaan Groep) over de vragen: Wat kun je als bedrijf doen om de stad bereikbaar te houden? Hoe organiseer je bijvoorbeeld thuiswerken en distributie?

Aanmelden voor de bijeenkomst: Klik hier: Groningen Bereikbaar on Vimeo