Bereikbaarheid & Verkeer

Drie Gezusters gebruikt elektrische cargobike voor bezorging van maaltijden

De terrassen zijn weer open, maar de coronamaatregelen stelden de horeca de afgelopen maanden voor grote uitdagingen. Dat geldt ook voor een van de bekendste cafés van Groningen, De Drie Gezusters. Het Grand Café aan de Grote Markt stortte zich op het bezorgen van maaltijden, met eigen e-bikes, maar ook met de cargobike van Groningen Bereikbaar. Dat valt te lezen op de website van Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 2 minuten

Drie Gezusters gebruikt elektrische cargobike voor bezorging van maaltijden
Drie Gezusters gebruikt elektrische cargobike voor bezorging van maaltijden

Nieuw concept
Hoewel het bezorgen van maaltijden uit noodzaak is ontstaan, zien bedrijfsleider Sil Doeksen en assistent bedrijfsleider Sander Hoekstra van De Drie Gezusters de maatregelen ook als kans om hun bedrijf te ontwikkelen: "We zetten nu in op bezorging. Niet alleen maaltijden bij mensen thuis, maar ook lunches voor groepen op kantoor of borrelboxen voor werknemers die thuiswerken. We willen meer nieuwe producten ontwikkelen die bij dit concept passen."

Duurzaam bezorgen
De bezorging van deze producten verzorgt het bedrijf helemaal zelf. "Onze obers doen de bezorging. En dat willen we het liefst op een duurzame manier doen, met emissievrije voertuigen. Daarnaast gaat het ons ook om de ruimte die je inneemt in de binnenstad. We willen geen scooters voor de deur. We hebben twee parkeerplaatsen achter De Drie Gezusters. Daar kunnen we twee auto's neerzetten of twintig fietsen. Dan ga ik liever voor twintig fietsen," vertelt Doeksen.

Elektrische cargobike
Voor het bezorgen van grote bestellingen bij bedrijven en het combineren van kleinere bestellingen bleken de elektrische fietsen minder geschikt. De Drie Gezusters maakte daarom gebruik van de elektrische cargobike-actie van Groningen Bereikbaar. "We vonden de cargobike van Groningen Bereikbaar er vet uitzien en de probeeractie was gratis, dus we wilden graag een keer kijken of we met een cargobike snel en ver genoeg konden bezorgen. Dat is goed bevallen! Het volume van de cargobike is groot. Door er isolatiebakken in te zetten kunnen we onze producten goed bezorgen," legt Hoekstra uit.

De Drie Gezusters gaat nu kijken hoe ze de bezorging ook in de toekomst goed kunnen verzorgen. "We hebben nu een cargobike met twee wielen op het oog, daarmee ben je net iets wendbaarder."

Mobiliteit
Naast duurzame bezorging, stimuleert De Drie Gezusters haar medewerkers ook om zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar het werk te komen. "We zijn een vrij groot bedrijf. Dat betekent dat ons handelen veel invloed heeft. We hebben één bedrijfsauto, waar drie medewerkers mee carpoolen. Verder komt bijna iedereen lopend of op de fiets," aldus Doeksen en Hoekstra.

Cargobike-probeeractie
Met de cargobike-actie van Groningen Bereikbaar kunnen bedrijven en ondernemers in Groningen twee weken lang gratis gebruik maken van een elektrische cargobike. Op deze manier kunnen ze proberen of het iets voor hen is. De elektrische cargobike is een duurzaam alternatief voor de auto of bestelbus en in de binnenstad ben je met de cargobike vaak sneller dan met de auto. Voor meer informatie en het reserveren van een cargobike: www.groningenbereikbaar.nl/cargobike.