Bereikbaarheid & Verkeer

Drukke ochtendspits en meer sluipverkeer door nieuwe fase Operatie Julianaplein

De ochtendspits in Groningen was vanochtend behoorlijk druk. Veel mensen kwamen terecht in file rondom de stad, en ook de binnenstad was een stuk drukker. De drukte had waarschijnlijk te maken met de nieuwe verkeerssituatie op en rondom het Julianaplein. Vanochtend is fase 5 van Operatie Julianaplein begonnen. Daardoor zijn er nieuwe wegen vrijgegeven en anderen juist afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Drukke ochtendspits en meer sluipverkeer door nieuwe fase Operatie Julianaplein
Drukke ochtendspits en meer sluipverkeer door nieuwe fase Operatie Julianaplein

Het Loket Verkeer & Werkzaamheden van Groningen kreeg vooral meldingen van extra drukte op de binnenwegen van de stad. Meer mensen zouden ‘sluiproutes’ pakken, om de drukte elders te vermijden. Zo kreeg het Loket onder andere verschillende meldingen van drukte rondom het Harm Buiterplein. 

Wennen

Het Loket verwacht dat de drukte de rest van de week minder zal zijn. De maandagochtendspits is vaak de drukste van de week en door de file zullen mensen op andere dagen misschien eerder gebruik maken van het openbaar vervoer. Volgens Groningen Bereikbaar moet het verkeer waarschijnlijk ook een paar dagen wennen aan de nieuwe situatie rondom het Julianaplein.

Fase 5

Tijdens fase 5 van Operatie Julianaplein zijn er vier van de zes richtingen op het Julianaplein afgesloten, namelijk tussen Drachten en Hoogezand en tussen Assen en Hoogezand. Ook afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg) is dicht voor verkeer vanaf het Julianaplein. Daarnaast is de zuidelijke ringweg in beide richtingen dicht tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein. Verkeer kan nog wel vanaf de Europaweg naar de Hereweg, via een speciaal aangelegde verbinding over de ringweg.

Verkeer tussen Drachten en Assen kan wel weer gebruikmaken van het (nieuw aangelegde) Julianaplein. Ook de verbinding tussen de A28 en het centrum (via de Brailleweg) is open. Fase 5 duurt nog tot vrijdag 6 mei om 20.00 uur.