Bereikbaarheid & Verkeer

Eind november start intrillen damwandplanken bij Hereweg

Nu de Hereweg afgelopen weekend is omgelegd naar het westen, kan aan de oostzijde van de weg de verdiepte ligging worden gebouwd: de toekomstige zuidelijke ringweg die onder de Hereweg doorgaat. Een van de eerste stappen hiervoor is het intrillen van damwandplanken. Dat gaat in de periode van 27 november tot en met 4 december gebeuren. Eerst worden er ook nog opnieuw damwandplanken ingetrild bij de Papiermolenlaan. Deze waren in het verleden onjuist geplaatst. Omwonenden kunnen overlast ondervinden van het intrillen.


Leestijd: 1 minuut

Eind november start intrillen damwandplanken bij Hereweg
Eind november start intrillen damwandplanken bij Hereweg

Tijdens de bouw moet het verkeer op de Hereweg zoveel mogelijk doorrijden. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Vorig jaar is de Hereweg ter hoogte van de ringweg opgeschoven naar het oosten. Zo kon aan de westzijde van de weg een bouwkuip worden gegraven om een stukje van de verdiepte ligging van de ringweg te bouwen. Dat deel is klaar. Afgelopen weekend is de situatie omgekeerd. Het verkeer is naar de westzijde opgeschoven, waardoor aan de oostzijde van de Hereweg nu aan de verdiepte ligging kan worden gebouwd.

Bouwkuip

De verdiepte ligging wordt gebouwd in een bouwkuip aan de zuidkant van de bestaande ringweg. Deze bouwkuip bestaat uit damwandplanken, die de bodem worden ingetrild. Deze werkzaamheden beginnen op 27 november. Aan de noordzijde komt de bouwkuip tegen de ringweg aan. Daarom kan daar alleen veilig worden gewerkt als op de ringweg één rijstrook is afgezet. Dit mag alleen op een zaterdag, omdat er dan minder woon-werkverkeer is. Dat gaat op twee zaterdagen gebeuren. De werkdagen daartussenin wordt er gewerkt aan de zuidzijde.

Papiermolenlaan

Aan de Papiermolenlaan waren enige tijd geleden al damwandplanken ingetrild. Een deel van de planken is op de verkeerde plek geplaatst. Dat moet nu eerst worden hersteld. 

Planning

In de tabel hieronder staat de planning voor het intrillen van damwanden.

Overlast omwonenden

Het intrillen van damwandplanken levert geluid en trillingen op. Woon je in de buurt van de bouwkuip, dan kun je hiervan overlast ondervinden tussen 07:00 en 19:00.

Verkeershinder

Op de zaterdagen 27 november en 4 december (en mogelijk ook op de reservedag 11 december) is de rechterrijstrook van de zuidelijke ringweg dicht tussen de afrit Hereweg en het Europaplein. Het verkeer kan over de linker rijstrook. Hierdoor kunnen files ontstaan. Als op de Hereweg verkeershinder ontstaat, worden er verkeersregelaars ingezet.