Bereikbaarheid & Verkeer

Emmaviaduct en Brailleweg dicht van 20 tot 30 oktober

Het Emmaviaduct en de Brailleweg gaan tijdelijk dicht voor verkeer. Van vrijdag 20 oktober 20.00 uur tot maandag 30 oktober 06.00 worden de wegen in beide richtingen afgesloten in verband met werkzaamheden.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

De afsluitingen zorgen ervoor dat autoverkeer geen gebruik kan maken van de verbinding van en naar de A28. Ook de Muntingbrug en het fietspad langs de Brailleweg zijn afgesloten.

In rood de afsluiting van het Emmaviaduct/Brailleweg. In groen de omleidingen voor auto’s, in geel de omleiding voor fietsers. Afbeelding | Groningen Bereikbaar

Omleidingen

Autoverkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg of de Hereweg. Vanuit het centrum kun je nog wel via het Emmaviaduct naar de Parkweg en Paterswoldseweg en andersom. Kom je vanaf de A28, uit de richting van Assen, dan kun je via het Julianaplein en afrit 36b Helpman richting het centrum van Groningen rijden. 

Fietsers worden langs de andere kant van het Noord-Willemskanaal geleid of kunnen via de Parkbrug. 

Aansluiten ovonde Brailleweg

De afsluitingen zijn nodig omdat de nieuwe ovonde bij de Brailleweg wordt aangesloten. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de bouw van de ovonde, een ovale rotonde, ter hoogte van het Hoornsediep en de Maaslaan. Deze nieuwe ovonde verbindt straks het Emmaviaduct en de de Brailleweg met de nieuwe verbindingsweg die vanaf de Brailleweg naar de Hereweg loopt. Op 30 oktober neemt het verkeer een deel van de ovonde in gebruik. De aansluiting met de nog te bouwen verbindingsweg (Brailleweg-Hereweg) volgt later.