Bereikbaarheid & Verkeer

Europaweg onder de zuidelijke ringweg dit weekend dicht

Ter hoogte van de Europaweg wordt er aan de zuidelijke ringweg gewerkt. In het weekend van 27 en 28 november wordt er daarom om en om een rijrichting afgesloten op de Europaweg onder de ringweg door. De testlocatie van de GGD blijft bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Controle bij werkzaamheden aan Ring Zuid: zes rijbewijzen ingevorderd
Controle bij werkzaamheden aan Ring Zuid: zes rijbewijzen ingevorderd

Richting Hoogezand

Op zaterdag 27 november van 07.00 uur tot 20.00 uur is de Europaweg dicht voor verkeer dat rijdt in de richting van Hoogezand. De afsluiting loopt vanaf de kruising bij de Griffeweg/Sontweg tot het viaduct. Ook kan verkeer op de zuidelijke ringweg vanuit de richting Julianaplein niet via afrit 38 Groningen-Zuidoost (Europaweg) links afslaan richting het centrum. Verkeer wordt omgeleid via de Sontweg, de Bornholmstraat en de Herningweg.

Afsluiting richting Hoogezand
Afsluiting richting Hoogezand

 

Richting centrum

Op zondag 28 november van 07.00 uur tot 20.00 uur kan het verkeer uit de richting Hoogezand niet naar het centrum rijden over de Europaweg. Verder kan verkeer op de zuidelijke ringweg vanuit de richting Julianaplein niet via afrit 38 Groningen-Zuidoost (Europaweg) links afslaan richting centrum. Verkeer wordt omgeleid via de Herningweg, Bornholmstraat en de Lübeckweg. Verkeer op de A7 wordt aangeraden om via de oostelijke ringweg te rijden en afslag 2 te nemen en via de Rijksweg en het Damsterdiep naar het centrum te gaan.

Afsluiting richting centrum
Afsluiting richting centrum