Bereikbaarheid & Verkeer

Extra sneltreinen in de spits tussen Groningen en Winschoten

Vanaf december dit jaar rijden er in de spits extra sneltreinen tussen Groningen en Winschoten.


Leestijd: 1 minuut

'Europa bereid om Lelylijn op te nemen in sneltreinnetwerk'
'Europa bereid om Lelylijn op te nemen in sneltreinnetwerk'

De extra treinen zorgen voor meer spreiding van de reizigers. Hiermee neemt de reistijd af en de kans op een zitplaats toe.

De sneltrein doet er negen minuten sneller over dan een stoptrein. De sneltreinen stoppen op station Groningen, Groningen Europapark, Scheemda en Winschoten.

Wunderline

Om de extra sneltreinen te laten rijden, zijn er op het traject aanpassingen op het spoor nodig. Die aanpassingen zijn ook noodzakelijk voor de toekomstige snelle verbinding tussen Groningen en Bremen, de Wunderline.

Provincie Groningen, Land Nedersaksen en de stad Bremen willen samen een impuls geven aan de economische ontwikkeling en de leefbaarheid van de noordelijke grensregio's in Nederland en Duitsland. Goed openbaar vervoer is daarbij essentieel.

Met de Wunderline is er eind 2024 een sneller en comfortabele treinverbinding waarmee je in iets meer dan twee uur van Bremen naar Groningen reist. Een goed alternatief voor de auto.

Financiering

De werkzaamheden ten behoeve van de sneltrein Groningen Winschoten worden in opdracht van de provincie Groningen uitgevoerd. Het project wordt gefinancierd door de provincie Groningen, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en, omdat de werkzaamheden ook noodzakelijk zijn voor de Wunderline, door de Europese Unie.