Bereikbaarheid & Verkeer

Fase 3 en 4 van Operatie Julianaplein van start; fors meer verkeershinder verwacht

Fase 3 en 4 van Operatie Julianaplein gaan bijna van start. Er wordt fors meer verkeershinder verwacht. Zo is dit weekend bijna het hele Julianaplein dicht.


Leestijd: 1 minuut

Meer verkeersdrukte te zien tijdens fase 4 van Operatie Julianaplein
Meer verkeersdrukte te zien tijdens fase 4 van Operatie Julianaplein

Fase 3: vrijdag 25 februari (22.00 uur) tot maandag 28 februari (06.00 uur)

Vanavond gaat fase 3 in. In dit weekend wordt gebouwd aan de rijbaan voor het verkeer dat vanaf het Julianaplein (uit de richting Hoogezand) richting Assen gaat. Een groot deel van deze weg is in fase 2 al aangelegd. In dit weekend wordt het nieuwe asfalt aangesloten op de bestaande wegen. Ook wordt een begin gemaakt met de ontmanteling van het Julianaplein.

Overlast omwonenden

Wie dicht bij het Julianaplein woont, kan overlast hebben van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld geluid van vrachtwagens, machines en het frezen van het asfalt.

Verkeershinder

In fase 3 is het hele Julianaplein afgesloten, behalve voor verkeer vanaf de A28 (uit de richting Haren/Assen) naar Hoogezand. Dit verkeer maakt gebruik van de nieuwe tijdelijke weg. Ook de route vanuit Haren/Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open.

Fase 4: maandag 28 februari (06.00 uur) tot maandag 28 maart (06.00 uur)

In fase 4, die vier weken duurt, wordt het bestaande Julianaplein ontmanteld.

Verkeershinder

In de vier weken van fase 4 is op het Julianaplein alleen verkeer mogelijk van Haren/Assen naar Hoogezand en omgekeerd. Ook de route vanuit Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open.

Tijdelijk Julianaplein

Op 9 mei moet het tijdelijke Julianaplein klaar zijn.