Bereikbaarheid & Verkeer

Fiets- en loopbruggen Gerrit Krolbrug twee weekenden dicht

De fiets- en loopbruggen van de Gerrit Krolbrug zijn komende twee weekenden dicht. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Noordzeebrug.


Leestijd: 1 minuut

De bruggen zijn dicht zaterdag 28 augustus 19.00 uur tot zondag 29 augustus 09.00 uur en van zaterdag 4 september 17.00 uur tot zondag 5 september 09.00 uur.

In juli is door de gemeente Groningen adviesroutes geplaatst om te grote drukte bij de fietsbruggen bij de start van het schooljaar te voorkomen. Deze adviesroutes gelden tijdens de stremmingen van de fiets- en loopbruggen als omleidingsroutes.

Dit houdt in dat fietsers vanuit Beijum en De Hunze worden omgeleid via de Van Eesterenlaan, Berlageweg, Boterdiepbrug en Noordzeebrug. Voor fietsers vanuit de Korrewegwijk is de omleidingsroute via de Oosterhamriklaan, Noordzeebrug, Boterdiepbrug, Beijumerweg en Ulgersmaweg.

De omleidingsroutes voor fietsers en voetgangers tijdens de stremming van de bruggen.

Onderzoek naar beweegbare brug

Rijkswaterstaat gaat in deze weekenden het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug uit het water tillen om te vervoeren naar een werf. Daar wordt de brug onderzocht om te bepalen of dit deel kan worden hersteld. Door het uittillen van de brug zijn de vaste fiets- en loopbruggen tijdelijk niet bruikbaar.