Bereikbaarheid & Verkeer

Fietsers let op: komende weken afsluitingen en stremmingen op fietspaden rondom Hoofdstation

In Groningen wordt momenteel volop gewerkt aan weg en spoor. Ook fietsers merken dit. De komende weken kan het zijn dat je als fietser rondom station Groningen een afsluiting tegenkomt. Vanwege de coronamaatregelen rijdt er minder verkeer en zijn er wat werkzaamheden naar voren gehaald en tegelijkertijd uitgevoerd.


Leestijd: 1 minuut

De volgende fietspaden of fietsroutes zijn afgesloten:

  • Fietspad aan westkant van station, het Professor H.C. van Hallpad, is afgesloten tot 4 juni. De fietsenstallingen hier zijn lopend te bereiken. Hier wordt gewerkt aan de monumentale perronkappen.
  • De Stationsweg is van de Herebrug tot de Werkmanbrug (Groninger Museum) afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers.
  • Aan het Zuiderpark wordt gewerkt aan de kabels en leidingen. Daarom is het fietspad langs het Zuiderpark gestremd. De werkzaamheden starten in een zijstraat vanaf 6 mei. Het fietspad Zuiderpark zelf is vanaf 18 mei dicht tot en met 17 juli.
  • Bij het fietspad onder het Herewegviaduct wordt ook gewerkt. Het fietspad is tot ongeveer 20 mei helemaal gestremd. 
  • Ook aan de Ubbo Emmiusstraat (straat tussen Zuiderdiep en het Groninger museum) worden de kabels en leidingen vervangen. Vanaf 18 mei is deze straat vier weken dicht.
     

Kijk voor de omleidingsroutes op de Slimme kaart van Groningen Bereikbaar.