Bereikbaarheid & Verkeer

Fietsonderdoorgang langs Noord-Willemskanaal vaker dicht

De fietsonderdoorgang langs het Noord-Willemskanaal tussen de Muntinglaan en de Laan van de Vrede (bij roeivereniging Gyas) is vanaf vandaag, maandag, 08:00 tot aanstaande donderdag 28 oktober 16:00 afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Paterswoldseweg. De komende maanden wordt de onderdoorgang vaker afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Fietsonderdoorgang langs Noord-Willemskanaal vaker dicht
Fietsonderdoorgang langs Noord-Willemskanaal vaker dicht

Periodes

De onderdoorgang is afgesloten in de volgende periodes:

  • Maandag 25 oktober 08.00 – donderdag 28 oktober 16.00 uur
  • Maandag 8 november – zondag 28 november
  • Zondag 30 januari – zondag 13 februari

Omleidingsroute

Fietsers en voetgangers over het Hoornsediep worden omgeleid via de Muntinglaan, de Paterswoldseweg en de Laan van de Vrede. Ter hoogte van roeivereniging Gyas kunnen zij weer gebruikmaken van het fiets- en voetpad (Hoornsedijk).

Voor deze omleiding is aan de oostzijde van de Paterswoldseweg een dubbel fietspad gemaakt, zodat fietsers niet hoeven over te steken. Fietsers uit beide richtingen kunnen elkaar daar veilig passeren.

Bouw tijdelijke brug

​​​​​​​
De afsluiting van het fietspad heeft te maken met de bouw van een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers af en toe gestremd. Naar verwachting is de tijdelijke brug in februari 2022 klaar.