Bereikbaarheid & Verkeer

Fietstival genomineerd voor Tour de Force initiatiefprijs

Het Fietstival is genomineerd voor de Tour de Force initiatiefprijs! Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die het fietsen in Nederland stimuleren. Op donderdag 22 juni kan tijdens het Nationaal Fietscongres gestemd worden en wordt de winnaar bekend gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Het Fietstival

Vorig jaar organiseerde Groningen Bereikbaar samen met de provincie Groningen en de Groningse mbo-instellingen de eerste editie van het Fietstival. Het Fietstival heeft ook dit jaar plaatsgevonden, met de opening op Campus Groningen. Inmiddels is het Fietstival een begrip geworden dat ook te vinden is op de KEI-week, de introductieweek voor Groningse studenten.

Initiatief

Wat is ervoor nodig om meer studenten op de fiets naar hun les te krijgen? Dit is in 2021 onderzocht door de deelnemende partijen. Hieruit bleek dat studenten behoefte hebben aan positieve communicatie rondom fietsen en de voorwaarden om te kunnen fietsen moeten in orde zijn. Dit betekent dat de student over een fiets beschikt én dat deze goed werkt. Daarom is het Fietstival georganiseerd. Hier vinden studenten onder andere gezelligheid, muziek, kunnen ze hun eigen smoothie bij elkaar trappen en is een fietsprofessor aanwezig om de fietsen van de studenten gratis in orde te maken.

Stemmen op het Fietstival

Op donderdag 22 juni vindt het Nationaal Fietscongres plaats. Vijf initiatieven zijn geselecteerd voor de winst en op het congres zelf kan gestemd worden. Bekijk de video voor meer informatie over het Fietstival.