Bereikbaarheid & Verkeer

Fietstunnel Papiermolen maand dicht voor voorbereiding tijdelijke Julianaplein

De fietstunnel bij de Papiermolen gaat op 13 juli een maand dicht. Er zijn dan voorbereidende werkzaamheden voor het tijdelijke kruispunt bij het Julianaplein.


Leestijd: 1 minuut

Fietstunnel Papiermolen maand dicht voor voorbereiding tijdelijke Julianaplein
Fietstunnel Papiermolen maand dicht voor voorbereiding tijdelijke Julianaplein

Aannemer Herepoort is op 6 juli begonnen met werkzaamheden aan de zuidzijde van de Papiermolentunnel. Ze trillen onder andere damwanden in om een deel van de vleugelwand van de fietstunnel te kunnen slopen. Vervolgens brengen ze zand aan (voorbelasting). 

De werkzaamheden zijn nodig als voorbereiding op de aanleg van het tijdelijke Julianaplein. Wanneer het verkeer over dit tijdelijke plein rijdt, is er voldoende ruimte om daarnaast het nieuwe Julianaplein te bouwen. Het tijdelijke Julianaplein heeft de vorm van een T-splitsing.

Overlast voor omwonenden
Het intrillen en verwijderen van de damwandplanken duurt in totaal naar verwachting drie dagen (gepland op 13, 23 en 31 juli 2020). Het slopen van de vleugelwanden staat gepland van 14 t/m 22 juli 2020. Beide werkzaamheden zorgen voor geluid en trillingen in de omgeving. Omwonenden kunnen hiervan overlast ondervinden. Zij hebben een brief gekregen met meer informatie over de werkzaamheden.

Overlast voor verkeer
De fietstunnel bij de Papiermolen is van 13 juli tot en met 8 augustus afgesloten. Aanpak Ring Zuid realiseert zich  dat dit lastig kan zijn voor de bezoekers van het openluchtzwembad. Het zwembad is te bereiken via de Hereweg.

(Foto: Jeroen van Kooten)