Bereikbaarheid & Verkeer

Geen treinen tussen Groningen en Veendam, Winschoten en Weener in Herfstvakantie

Van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 18 oktober rijden er vanwege werkzaamheden aan het spoor geen treinen tussen Groningen en Veendam, Winschoten en Weener. Arriva zet zowel stop- als snelbussen in.


Leestijd: 1 minuut

'Europa bereid om Lelylijn op te nemen in sneltreinnetwerk'
'Europa bereid om Lelylijn op te nemen in sneltreinnetwerk'

Gevolgen voor de treinreis
Tussen Groningen en Veendam en Groningen en Weener zullen stopbussen gaan rijden. Er rijden snelbussen tussen Groningen-Winschoten met een stop in Hoogezand-Sappemeer. Reizigers moeten rekening houden met maximaal 45 minuten extra reistijd. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Werkzaamheden
In de herfstvakantie werkt ProRail vanuit project Sneltrein Groningen-Winschoten aan sporen en stations, zodat daar vanaf december 2020 extra (snel)treinen kunnen rijden in de spits. De stations Zuidbroek en Scheemda krijgen meer ruimte voor de extra treinen en reizigers. Door het verplaatsen van seinen op het traject kunnen treinen dichter op elkaar rijden. Nieuwe wissels en aanpassingen aan spoorbeveiliging zorgen ervoor dat ze op diverse plekken ook sneller kunnen rijden. Daarnaast verbetert de veiligheid van diverse overwegen op het traject. Kijk voor meer informatie op de website van ProRail.

Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van deze periode zonder treinen, combineert ProRail meerdere werkzaamheden op het traject Groningen en Veendam en Weener. Tussen Winschoten en Bad-Nieuweschans worden op diverse plaatsen spoor en overwegen vernieuwd. Ook vinden er op het gehele traject diverse (reguliere) onderhoudswerkzaamheden plaats.

Geldig vervoerbewijs
Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. In- en uitchecken kan op het treinstation.

Reisplanner
Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op www.arriva.nl, via OV-reisinformatie: 0900 – 9292 (€0,90 p.m.).