Bereikbaarheid & Verkeer

Gevaarlijke fietsoversteek bij Laan Corpus den Hoorn aangepakt (VIDEO)

De onoverzichtelijke en chaotische fietsoversteek bij Laan Corpus den Hoorn wordt aangepast. De oversteek moet veiliger en eenvoudiger worden. Er komt in ieder geval een brede wachtruimte in het midden.


Leestijd: 1 minuut

De werkzaamheden zijn op vrijdag 8 mei begonnen. De Laan Corpus den Hoorn is dit weekend van zaterdag 16 mei 06.00 uur tot maandag 18 mei 06.00 uur afgesloten voor fietsers en automobilisten. Het weekend van 22 tot 25 mei is een reserveweekend. Fietsers kunnen van 8 tot 18 mei geen gebruikmaken van de oversteek.

Omleidingen
Autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Vondellaan, Van Iddekingeweg, Overwinningsplein en Paterswoldseweg en omgekeerd.

Fietsers van noord naar zuid en omgekeerd worden omgeleid via de Henri Dunantlaan, Sportlaan, J.M. Den Uylstraat en Onlandsedijk. Fietsers die het Hoornsediep willen oversteken, kunnen via de Van Iddekingeweg rijden.

Veilige fietsoversteek
De huidige fietsoversteek is voor fietsers onoverzichtelijk en gevaarlijk. In het nieuwe ontwerp wordt onder andere een wachtstrook gemaakt in het midden van de Laan Corpus den Hoorn, zodat fietsers in twee keer kunnen oversteken. De fietsoversteek wordt daarnaast iets naar het westen verplaatst om meer ruimte te creëren voor een veilige oversteek.