Bereikbaarheid & Verkeer

Groningen Bereikbaar: "2024 in het teken van Operatie Ring Zuid"

Al gehoord over Operatie Ring Zuid? Dat is een grote operatie aan de ringweg die verkeer in en rond Groningen in 2024 te wachten staat. In september is de nieuwe zuidelijke ringweg namelijk helemaal klaar, maar eerst: Operatie Ring Zuid.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Aanpak Ring Zuid
Foto | Aanpak Ring Zuid

Operatie Ring Zuid

Voordat de zuidelijke ringweg in gebruik genomen kan worden, moet er nog heel wat gebeuren: het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging moeten aangesloten worden op de bestaande wegen (A28 en N7). Dit levert vijf maanden ernstige verkeershinder op in de periode van 22 maart tot 2 september.

Deze verkeershinder is zo ernstig dat er minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen moeten rijden om het verkeer door te laten stromen. Blijft iedereen in de auto rijden, dan verwachten we enorme files en is er een grote kans op een verkeersinfarct (gridlock). Daarom roepen we op om de auto in deze periode zoveel mogelijk te laten staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits.

Ook voordat Operatie Ring Zuid begint zijn er nog werkzaamheden nodig. Zo is er in maart nog een afsluiting van de westelijke ringweg. Bovendien begint het jaar met een weekendafsluiting op de afrit naar Laan Corpus den Hoorn en de westelijke ringweg (vanaf de A7) in het weekend van 12-15 januari. Groningen Bereikbaar houdt reizigers via alle kanalen zo goed mogelijk op de hoogte van alle afsluitingen. Op groningenbereikbaar.nl/watisdicht kun je zien welke wegen er dicht zijn of binnenkort dicht gaan.