Bereikbaarheid & Verkeer

Groningen Bereikbaar: “kom zondag op de fiets naar FC Groningen en win mooie prijzen”

FC Groningen speelt aankomende zondag (24 april) de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Samen met Koninklijke Gazelle en Groningen Bereikbaar roept de club haar supporters op met de fiets naar het stadion te komen. Fietsers kunnen hun fiets stallen in een speciale VIP-fietsenstalling achter de Kolenmuur en maken kans op mooie prijzen.


Leestijd: 1 minuut

Groningen Bereikbaar: “kom zondag op de fiets naar FC Groningen en win mooie prijzen”
Groningen Bereikbaar: “kom zondag op de fiets naar FC Groningen en win mooie prijzen”

De drie partijen zetten zich samen in om fietsgebruik te stimuleren. Zeker tijdens de grootschalige werkzaamheden aan het Julianaplein is de fiets hét vervoersmiddel om eenvoudig bij het stadion te komen. Daarnaast is fietsen goed voor de gezondheid en voor het milieu. Om het fietsgebruik onder supporters te stimuleren, heeft FC Groningen dit jaar extra fietsenstallingen bij de Kolenmuur geplaatst. Vlakbij deze stalling is het supportersplein gelegen. Bij de Kolenmuur is plek voor zo'n 350 fietsen.

Kom op de fiets en win!

Om de supporters die op de fiets stappen te belonen voor hun goede reisgedrag, wordt de Kolenmuur omgetoverd tot een speciale VIP-fietsenstalling. Supporters die hier hun fiets stallen, worden feestelijk ontvangen en maken direct kans op een gratis fietscheck. Daarnaast ontvangen ze na afloop van de wedstrijd een flyer waarmee ze mooie prijzen kunnen winnen. De gezamenlijke oproep van FC Groningen, Koninklijke Gazelle en Groningen Bereikbaar is: “kom op tijd, pak de fiets en parkeer deze bij de Kolenmuur. En moedig je omgeving aan hetzelfde te doen.”

Operatie Julianaplein

Operatie Julianaplein heeft de afgelopen maanden voor forse verkeershinder gezorgd in en rond de stad en duurt nog tot 9 mei. Tijdens de wedstrijd FC Groningen-Heracles Almelo is fase 5 van Operatie Julianaplein in volle gang. In deze periode is op het Julianaplein alleen de rijrichting tussen Drachten en Assen open. Alle andere richtingen zijn dicht.

Dit betekent dat veel toegangswegen richting Euroborg zijn afgesloten. Mocht fietsen naar het stadion geen optie zijn, dan is de oproep om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de P+R-terreinen in Haren en Hoogkerk. Zondag worden vanaf twee uur voor de wedstrijd pendelbussen ingezet tussen deze P+R's en de Euroborg.