Bereikbaarheid & Verkeer

Groningen Bereikbaar langs bedrijven in verband met Operatie Julianaplein

Nog tot en met woensdag 2 februari bezoekt Groningen Bereikbaar bedrijven in de hele stad Groningen in verband met Operatie Julianaplein. Tijdens een roadshow gaan de medewerkers van Groningen Bereikbaar deur aan deur langs bij bedrijven en ondernemers op de bedrijventerreinen, in de wijkwinkelcentra en in het centrum van Groningen. Zij overhandigen hen een informatiepakket over Operatie Julianaplein met daarin de nieuwste Groningen Bereikbaar-krant, die volledig in het teken staat van Operatie Julianaplein. Doel van de roadshow is om de urgentie van Operatie Julianaplein extra te benadrukken.


Leestijd: 1 minuut

Groningen Bereikbaar langs bedrijven in verband met Operatie Julianaplein
Groningen Bereikbaar langs bedrijven in verband met Operatie Julianaplein

Start roadshow

Op dinsdagochtend 25 januari ging de roadshow van start bij Autogroep Century. Wethouder Philip Broeksma reikte de eerste Groningen Bereikbaar-krant uit aan Erik Meems, directeur van Century Autogroep. "Groningen krijgt te maken met Operatie Julianaplein, een stremming van dertien weken die zijn weerga niet kent. Om het verkeer door te laten stromen is het cruciaal dat we met z'n allen zoveel mogelijk thuiswerken en met de fiets, het OV of via een P+R reizen," aldus wethouder Broeksma. Century bereidt zich voor op Operatie Julianaplein door medewerkers en klanten te informeren over de werkzaamheden en hinder, hen te stimuleren om tijdens Operatie Julianaplein vaker de fiets of het OV te pakken en door deelauto's en elektrische bakfietsen aan reizigers en bedrijven aan te bieden.

Operatie Julianaplein

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op in de hele stad. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er tussen februari en mei elke dag 80.000 minder auto's op het weggennetwerk in en rond Groningen rijden. Tijdens de roadshow roept Groningen Bereikbaar bedrijven op om zich voor te bereiden op Operatie Julianaplein. Bijvoorbeeld door medewerkers, klanten en leveranciers te informeren over de verkeershinder of door medewerkers te stimuleren om thuis te werken of zoveel mogelijk met OV, fiets of via een P+R te reizen tijdens Operatie Julianaplein.

Toolkit voor bedrijven en instellingen

Op www.operatiejulianaplein.nl is een uitgebreide toolkit voor bedrijven en instellingen beschikbaar. Met de communicatiemiddelen in de toolkit kunnen bedrijven hun medewerkers, klanten en leveranciers informeren over de verkeershinder. In de toolkit zijn onder andere teksten, beelden, flyers en posters te vinden.