Bereikbaarheid & Verkeer

Groningen krijgt ‘fietsecoducten’: dieren veilig over de snelweg

Groningen krijgt binnenkort fietsecoducten. Dat zijn speciale overgangen voor dieren, maar ook voor fietsers, om veilig de ringwegen over te steken. Volgend jaar komen er twee over de oostelijke ringweg, bij Beijum en Lewenborg.


Leestijd: 1 minuut

Groningen krijgt ‘fietsecoducten’:  dieren veilig over de snelweg
Groningen krijgt ‘fietsecoducten’: dieren veilig over de snelweg

De Oostelijke Ringweg krijgt er in 2015 nog twee nieuwe fietsecoducten bij . Het huidige Meedenpad en Stadsweg worden hiervoor afgebroken. Nagenoeg op dezelfde plek komen dan de nieuwe fietsecoducten te liggen.

Deze nieuwe ‘viaducten’zijn er dan niet alleen voor fietsers, maar ook voor de diertjes. Naast een strook voor fietsers komt op de ecoducten een 3,5 meter brede groenstrook waardoor ook dieren makkelijk en veilig kunnen oversteken.

Investering

De totale investering voor deze nieuwe 'viaducten' bedraagt voor de Provincie Groningen 3,1 miljoen euro. Naast de provincie betalen ook de stad Groningen en het Rijk mee.

Omleidingsroute

De bouw van de nieuwe viaducten is onderdeel van de opknapbeurt van de Oostelijke ringweg. Zodra de aannemer bekend is en er meer duidelijkheid is over de aanpak van de werkzaamheden, krijgt de omgeving informatie over de mogelijke omleidingsrouten voor fietsers. Eind 2015 moet het werk klaar zijn.

Meer informatie:

www.ringgroningen.nl