Groningen is niet de enige stad die een zeer ingrijpende operatie voorbereidt voor de verbetering van de bereikbaarheid. Maastricht is daar al zeer ver mee gevorderd. Vandaar dat Groningen onlangs een kijkje nam in Maastricht, om te zien wat we daarvan kunnen leren. Een uitvoerig verslag, met een vergelijking van de situatie in Groningen en Maastricht, is te vinden op de website aanpakringzuid.nl
In Maastricht gaat Rijksweg A2, die dwars door de stad loopt, voor een deel ondergronds. Het project A2 Maastricht moet het gebied zijn aantrekkelijke karakter teruggeven en tegelijk de doorstroming van het verkeer verbeteren. De werkzaamheden hiervoor zijn in volle gang, en al een eind gevorderd.
De A2 is de rijksweg die vanaf Amsterdam, via Utrecht, Den Bosch en Eindhoven en Maastricht tot aan de Belgische grens loopt. Daar sluit de A2 aan op de Belgische A25 naar Luik.
Communicatie-les
“Voor hoe we de communicatie gaan organiseren in de uitvoeringsperiode, kijken we goed naar projecten zoals de A2 Maastricht”, zegt Luuk Hajema, communicatiemanager bij Aanpak Ring Zuid. “Daar steken we veel van op. Want bij zo’n groot project zijn meerdere partijen betrokken: de opdrachtgever, de opdrachtnemer, Groningen Bereikbaar, de gemeente, de provincie… Hoe zorg je dan voor de noodzakelijke afstemming? Ook de manier van communiceren bij project A2 Maastricht spreekt ons aan. Zo vinden we het idee interessant om stewards in te zetten, als ogen en oren in de buurt van de werkzaamheden. En net als in Maastricht winden we er geen doekjes om dat ons project hinder gaat veroorzaken. Dat is onvermijdelijk bij zo'n ingrijpende operatie, zelfs als je je uiterste best doet die overlast zo veel mogelijk te beperken.”
Meer: www.aanpakringzuid.nl