Bereikbaarheid & Verkeer

Herningweg vanaf maandag zes weken dicht

De Herningweg, de weg tussen de Europaweg en de Bornholmstraat, is vanaf vandaag, maandag 18 juli om 06.00, tot vrijdag 26 augustus 22.00 uur afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen. Verkeer wordt omgeleid via de Sontweg. Fietsers kunnen er nog wel langs.


Leestijd: 1 minuut

Fietsonderdoorgang Hoogkerk 1,5 week dicht
Fietsonderdoorgang Hoogkerk 1,5 week dicht

Fietsers worden een klein stukje buiten het reguliere fietspad geleid, maar kunnen langs de Herningweg blijven fietsen. Auto's worden omgeleid via de Europaweg-Sontweg-Bornholmstraat en andersom.

Bussen

Buslijnen 2, 11, 76, 171 en 178 rijden een aangepaste route vanwege deze afsluiting. De bushalte aan de Herningweg komt te vervallen. Voor lijnen 171 en 178 wordt een tijdelijke halte aan de Europaweg gerealiseerd. Check voor vertrek de reisplanner.

Parkeerterrein Euroborg/P3

Parkeerterrein Euroborg/P3 is niet beschikbaar vanaf de Herningweg (noordzijde). Het terrein is wel toegankelijk vanaf de Bornholmstraat, aan de zuidzijde van het terrein.

Werkzaamheden voor nieuwe afrit

De Herningweg wordt afgesloten omdat de rijstroken moeten worden verlegd. In november wordt de nieuwe afrit 38 Groningen-Zuidoost in gebruik genomen. Deze nieuwe afrit komt rond de Oude Skivijver te liggen en sluit aan op de Herningweg. Om dit mogelijk te maken, moeten de rijstroken van de Herningweg worden opgeschoven.

Daarnaast wordt de Herningweg anders ingericht. Er komen twee losse busbanen te liggen.