Bereikbaarheid & Verkeer

Hinder bij A28 ter hoogte van Haren

Vanwege het plaatsen van een faunaduiker wordt er gewerkt bij de A28 ter hoogte van Haren van vrijdag 9 juli tot maandag 9 augustus. Deze hele periode zijn rijbanen versmald en geldt er een maximumsnelheid van 70 km/u. Ook is de afrit 38 bij Haren in het weekend van 30 juli tot en met 1 augustus afgesloten voor verkeer vanuit de richting Assen. De toerit Haren richting Assen is dicht van 6 tot en met 9 augustus.


Leestijd: 2 minuten

Hinder bij A28 ter hoogte van Haren
Hinder bij A28 ter hoogte van Haren

De afrit (38) van de A28 bij Haren (richting Groningen) is afgesloten in het weekend van 30 juli tot en met 1 augustus. Dit weekend is ook een rijbaan dicht voor verkeer richting Groningen. De toerit bij Haren naar de A28 (richting Assen) is dicht van 6 tot en met 8 augustus. Dit weekend is er ook een rijbaan dicht voor verkeer richting Assen.

De afrit (38) van de A28 bij Haren (richting Groningen) was al eerder afgesloten, namelijk in het weekend van 9 tot en met 11 juli.

Verkeer dat vanuit de richting Assen komt en naar Haren moet, wordt van 30 juli tot en met 1 augustus geadviseerd om bij afrit Eelde (37) de A28 te verlaten. Zo kunnen ze via Glimmen naar Haren rijden. Verder wordt het verkeer omgeleid via de afrit Groningen-Zuid (39) om dan naar Haren te rijden. In het weekend van 6 tot 8 augustus wordt verkeer uit Haren richting Assen omgeleid naar de toerit van de A28 bij Eelde.

De faunaduiker komt ten zuiden van Haren, ter hoogte van de afslag Haren en parkeerplaats De Witte Molen. Een faunaduiker is een soort tunnel voor kleine dieren, zoals de otter.

Lees meer over deze faunaduiker op de website van de provincie Groningen.

Weekend 9 – 11 juli:
Afsluiting afrit Haren (38, richting Groningen): van vrijdag 30 juli om 19.00 uur tot maandag 2 augustus 06.00 uur.

Weekend 30 juli – 2 augustus:
Afsluiting afrit Haren (38, richting Groningen): van vrijdag 30 juli om 19.00 uur tot maandag 2 augustus 06.00 uur.

Weekend 6 – 9 augustus:
Afsluiting toerit Haren (38, richting Assen): van vrijdag 6 augustus om 19.00 uur tot maandag 9 augustus 06.00 uur.

Vanwege het afsluiten van vooral de afrit Haren, is de P+R Haren moeilijker bereikbaar. Het advies is om in deze weekenden een andere P+R te kiezen, zoals P+R Meerstad of P+R Hoogkerk. Het afsluiten van de afrit en toerit hebben ook invloed op de routes van de bussen die via de P+R Haren rijden. Houd de website van Qbuzz in de gaten voor informatie over de dienstregeling en omleidingen van de bussen op qbuzz.nl/gd.