Bereikbaarheid & Verkeer

Hoe bereidt Ambulancezorg Groningen zich voor op Operatie Julianaplein?

Hoe bereidt Ambulancezorg Groningen zich voor op Operatie Julianaplein? Jef Hummel, teamleider Ambulancezorg Groningen, vertelt hoe de organisatie maatregelen neemt voor de bereikbaarheid als begin 2022 de grootschalige werkzaamheden aan het Julianaplein beginnen. Deze werkzaamheden geven onvermijdelijke en forse verkeershinder in en om de hele stad Groningen en raken dus ook de medewerkers van Ambulancezorg Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Operatie Julianaplein

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er eerst een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op.

De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er, tussen februari en mei, elke dag 80.000 minder auto's op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Lukt dit niet, dan loopt de boel gegarandeerd vast. Onze dringende oproep aan alle automobilisten: pas, in de periode van februari tot en met mei, je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.operatiejulianaplein.nl