Bereikbaarheid & Verkeer

Kempkensberg dicht voor aanleg tijdelijke weg

De Kempkensberg is van maandag 8 april 07.00 uur tot donderdag 11 april 16.00 uur dicht vanwege de aanleg van een tijdelijke weg.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

DUO is bereikbaar via de zuidzijde. De tijdelijke weg komt over het bouwterrein naast de verdiepte ligging, voor het gebouw van DUO/Belastingdienst langs. Via deze eenrichtingsweg kan het verkeer in Helpman vanaf de Helperzoom de Hereweg bereiken. De weg is in gebruik van 27 april tot het eind van Operatie Ring Zuid op 2 september.

Fietspad langs Hereweg dicht

Ook het fietspad langs de oostzijde van de Hereweg is dicht. Verkeersregelaars helpen de fietsers om veilig over te steken.

Afbeelding | Groningen Bereikbaar. In rood de afsluiting van het fietspad langs de Hereweg (links) en de Kempkensberg (rechts).

Onderdoorgang Helperzoom

Vanaf 27 april is de onderdoorgang van de Helperzoom onder de zuidelijke ringweg dicht. Verkeer vanuit Helpman kan dan niet via de Waterloolaan richting de Hereweg. De tijdelijke weg zorgt daarom voor de verbinding naar de Hereweg. Langs de weg komt ook een fietspad. Deze situatie blijft bestaan tot 2 september.