Bereikbaarheid & Verkeer

Kijk mee naar bouw viaduct Paterswoldseweg via tijdelijke webcam

De komende maand brengt een webcam de bouw van het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg in beeld.


Leestijd: 1 minuut

Kijk mee naar bouw viaduct Paterswoldseweg via tijdelijke webcam
Kijk mee naar bouw viaduct Paterswoldseweg via tijdelijke webcam

De webcam is opgesteld aan de zuidzijde van de Paterswoldseweg. Daar is het oude viaduct afgebroken, het verkeer rijdt nu over een nieuw viaduct aan de noordzijde. Op de webcam is ook het tijdelijke viaduct voor bouwverkeer zichtbaar. Het nieuwe viaduct komt tussen het noordelijke en het tijdelijke viaduct in.

Planning werkzaamheden

Voor de bouw van het nieuwe viaduct zijn eerst funderingspalen geboord. Tot 22 juli worden stalen balken ingetrild, waartussen panelen komen.

Op 19 juli begint de voorbereiding van de fundering. Zand wordt in de nacht van 19 op 20 juli ingevoerd en zal worden gebruikt als ondergrond voor de heistellingen. Op het zand kunnen de heistellingen stabiel worden neergezet en het zand voorkomt ook dat de Paterswoldseweg beschadigt. Op 20 juli wordt een kleine heistelling opgebouwd en op 21 en 22 juli een grotere tussen de noordzijde van het viaduct en het tijdelijke viaduct.

Het heien van de kleine palen duurt van 21 tot en met 29 juli. Van 23 tot en met 25 juli worden ook grote palen ingeheid. Deze periode zijn de werkers aan het werk van 7.00 uur tot 22.00 uur.

In augustus en september volgen de betonwerkzaamheden.

Kaart Paterswoldseweg
Kaart Paterswoldseweg